Placeholder image

Pasta med köttfärssås

Patrik Nilsson

dinner pasta

Servings

4 Servings

Prep time

--- Minutes

Cooking Time

40 Minutes

Calories

--- Kcal

En italiensk klassiker

Ingredienser

  • 500 g köttfärs (nötkött)
  • Ett ½ paket spaghetti, 250 gram
  • En gul lök
  • En klyfta vitlök
  • 1 msk Oxfond + 1dl vatten
  • 0,5 dl rött vin (valfritt)
  • 5-6 basilikablad
  • En burk passerade tomater
  • Olivolja till stekningen
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Riv basilikabladen fint.
  2. Hetta upp oljan och stek den gula löken tills den blir glansig. Häll sen i vitlöken och rör om en kort stund.
  3. Lägg ner köttfärsen, hacka upp och stek tills den får färg.
  4. Häll i rött vin (valfritt) och låt koka en kort stund så vätskan dunstar bort.
  5. Häll över oxfond och vatten, låt koka en kort stund.
  6. Häll över passerad tomat, rör om och och sänk värmen lite. Låt puttra.
  7. Koka under tiden pastan enligt instruktionerna på paketet.
  8. Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.
  9. Blanda i basilikabladen i såsen och rör om.
  10. Häll av pastavattnet.
  11. Servera med riven Parmesan-ost på toppen.