Servings
4 ServingsPrep time
--- MinutesCooking Time
40 MinutesCalories
--- KcalEn italiensk klassiker
Ingredienser
- 500 g köttfärs (nötkött)
- Ett ½ paket spaghetti, 250 gram
- En gul lök
- En klyfta vitlök
- 1 msk Oxfond + 1dl vatten
- 0,5 dl rött vin (valfritt)
- 5-6 basilikablad
- En burk passerade tomater
- Olivolja till stekningen
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Hacka lök och vitlök. Riv basilikabladen fint.
- Hetta upp oljan och stek den gula löken tills den blir glansig. Häll sen i vitlöken och rör om en kort stund.
- Lägg ner köttfärsen, hacka upp och stek tills den får färg.
- Häll i rött vin (valfritt) och låt koka en kort stund så vätskan dunstar bort.
- Häll över oxfond och vatten, låt koka en kort stund.
- Häll över passerad tomat, rör om och och sänk värmen lite. Låt puttra.
- Koka under tiden pastan enligt instruktionerna på paketet.
- Smaka av köttfärssåsen med salt och peppar.
- Blanda i basilikabladen i såsen och rör om.
- Häll av pastavattnet.
- Servera med riven Parmesan-ost på toppen.